FAQ

FAQ's


Solbjerggaard er beliggende på Sydsjælland, på landevejen (265) mellem Næstved og Præstø,  bare 1600 meter fra afkørsel 39 på Sydmotorvejen, og ca. 15 minutters kørsel fra såvel Næstved Centrum (og BonBon Land) som Vordingborg og Præstø. Køretid fra København er ca. 50 minutter.

FAQ om vin og vinporduktion


Q.    Hvilke vinsorter dyrker i på Solbjerggaard


A.    Alle vores vine er produceret på sorten Rondo. Vi producerer både rødvin og rosé vin på denne drue. Vi har eksperimenteret med andre druesorter, men vores erfaring er at Rondo er den mest hårdføre drue og bedst egnet til danske forhold.
FAQ om håndfarvet garn og håndvævede tæpper


Q.   Hvilke farvestoffer anvendes


A.    Alle håndfarvede garner er farvet på  Solbjerggard.

Til farvning anvendes udelukkende EU-godkendte farver  til syrefarvning eller planter og plantefarvestoffer der kan findes i naturen eller er godkendt og egnet til farvning. 


Q. Smitter håndfarvet garn af


A. Garnat kan indeholde overskudsfarver, og bør vaskes separat første gang. Syrefarvet garn smitter ikke af når det strikkes, selvom der kan være lidt ovreskudsfarve. Alle garner er skyllet og håndvasket en gang før de sælges. 


Q. Hvordan skal garnes vaskes


A. Jeg anbefaler håndvask, da vaskemaskiner er meget forskellige. Jeg anbefaler også at vaske en mindre prøve, inden hele projektet  kommer i maskinen. Superwashed behandlet garn kan almindeligvis tåle maskinvask op til 40 gr.  men jeg anbefaler at man tester!!Q. hvordan er det med skift af garn, fra et fed til andet?


A. Ganret er håndfarvet, og ikke to nøgler er ens. Hvis du  fx bestiller håndfarvet garn til en trøje, vil der derfor være risiko for, at man pkan se overgangen, hvor der skiftes  mellem garnnøglerne. det kan du forebyggeved at strikke med to garnnøgler af gange. Det vil sige at man strikker to pinde med det ene garnnøgle og derefter to pinde med det andet garnnøgle – og så fremdeles. Strikker man rundt, strikker man en runde med det ene garnnøgle og derefter en runde med det andet garnnøgle osv. På denne måde ”kamuflerer” man forskellene.  Det er også en god idé at skifte de to nøgler på forskellige steder - så ikke begge nøgler skiftes på samme tid.